border border border border
border
  http://www.iffi.dk   søndag, 21 januar 2018  
border border

Ikast familie og firma idræt 
blank
border border
border border

Hoved menu


Step/Powerhoop Udskriv Email

STEP/POWERHOOP i FIRMAIDRÆT IKAST - opstart efterår 2015

Tidspunkt: Mandag 18.45-20.00
Start: 24. august 2015
Slut sidste mandag i april 2016
Sted: Industrivej 36, Ikast
Pris: Dkk 800,- (30 gange i alt)

 

Tilmelding:       Til Dorte Mejer pr. mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. , sms eller på tlf. 61315018.

Firmaidræt Ikast er en forening for alle - også for dig!

Kom og vær’ med!
Et nyt twist på din træning

Powerhoopen er et godt supplement til en traditionel step-time. Powerhoopen kan let kombineres med andre rekvisitter – f.eks. øvelser med en bold.
Foto: Johnny Wichmann
Af Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. Dato: 03-09-2010
I Ikast Familie- og Firma Idræt har man introduceret powerhoopen på sommerholdet i step-aerobic, og erfaringerne med powerhoopen har været rigtig gode, fortæller aerobic-instruktør Bente Sandgaard fra foreningen.

Powerhoop – et gensyn med hulahopringen

Powerhoop er en hulahopring med vokseværk. Den er blevet større, tungere og polstret i forhold til hulahopringe fra 1980'erne. Den indlagte vægt (fra 1,7 til 2,2 kg) og bølgede form på indersiden af ringen er hemmeligheden bag de nye ringe, og den store diameter på powerhoopen gør den nemmere at bruge.  En powerhoop er effektiv og målrettet træning af musklerne omkring hoften, maven, ryggen, benene og ikke mindst taljen.

Powerhoopen kan med fordel integreres i et allerede eksisterende hold, såsom yoga, pilates, aerobic, step, dans,

Bente Sandgaard deltog sammen med en anden aerobic-instruktør fra Ikast, Dorthe Emborg Mejer, i den første workshop i Powerhoop, der blev afviklet i Kolding i foråret. Her fik 30 fitness- og aerobicinstruktører masser af inspiration med hjem til foreningerne, og i Ikast har man nu taget powerhoopen med ind som et supplement i den traditionelle step-time, fortæller Bente Sandgaard.

Hvordan har folk taget imod powerhoopen?
-
Vi har testet powerhoopen på vores sommerhold i step-aerobic, og folk har taget rigtig godt mod det nye træningsredskab. 15 ud af 16 deltagere synes, at det var et rigtig godt supplement til step-aerobic timen. Derfor tager vi også powerhoopen med som et supplement og et nyt redskab til vores step-timer.

Hvad er det specielle ved powerhoopen?

- Vi kvinder vil gerne af med den lille delle omkring maven. Og når du bruger powerhoopen, er du simpelthen nødt til at stramme mavemusklerne op for at få powerhoopen til at køre rundt. De fleste på vores hold i Ikast er +30 og +40, og det kan godt være, at vi ikke slipper af med dellen, men vi bliver i hvert fald strammet op, og så bliver vi også slankere, siger Bente med et smil, og peger på, at powerhoppen er meget lettere at bruge end de lette hulahopringe vi kender fra da vi var børn.

- Den er tungere, og derfor er den lettere at få gange i, men det kræver også god kondition at bruge den. Derfor er det svært at lave en hel time udelukkende med powerhoopen.

Hvordan kan den bruges på et hold?

- Den er god som fornyelse og inspiration. Den kan fint bruges sammen med andre rekvisitter, f.eks. sammen med en bold eller en stepbænk. Vi lægger meget vægt på at træne hele kroppen, og her er powerhoopen et rigtig godt redskab. Den kan bruges til styrketræning for armene, og kan også bruges til strækkeøvelser.

- Hvis du bruger powerhoopen sammen med en bold som du skal kaster eller give til en anden, skal du virkelig holde fokus på at holde powerhoopen i gang, for den kører jo ikke rundt af sig selv.

- Det kræver koncentration, teknik og balance, for at få det optimale ud af ringen. Det bliver rigtig svært, hvis du laver øvelser og bruger stepbænken, går, løber eller spiller bold. På den måde træner du også evnen til at koncentrere dig, siger Bente Sandgaard.

 

top Top go to top
border borderborder border
     
border
powered by mambo open source - tdw
border
border border
border border border border
border border border border